Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη στο δολάριο από τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Το αμερικανικό νόμισμα υποστηρίζεται από τις αποδόσεις του διετούς αμερικανικού ομολόγου, που είναι στο υψηλότερο σημείο από το 2008, και του δεκαετούς, που βρίσκονται, στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας χρονιάς.

Ανοδικά κινείται το δολάριο, αφήνοντας το χαμηλό τριών ετών που είχε νωρίτερα, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων οδηγεί ορισμένους επενδυτές σε αγορά του νομίσματος, με κάποιους βέβαια να παραμένουν επιφυλακτικοί, για τις προοπτικές του. 

Οι αποδόσεις του διετούς αμερικανικού ομολόγου είναι στο 2,06%, στο υψηλότερο σημείο από το 2008, ενώ του δεκαετούς στο 2,6%, στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας χρονιάς. 

Το γεγονός κάνει κάποιους επενδυτές να βγουν από τη μετριοπαθή στάση τους έναντι του αμερικανικού νομίσματος, το οποίο καταγράφει απώλειες πάνω από 2%, τις πρώτες δύο εβδομάδες του 2018, μετά από μείωση 10%, σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα. 

«Βλέπουμε κατά κάποιο τρόπο μια ζήτηση για το δολάριο τις τελευταίες 12 ώρες περίπου, βασισμένη στις ελπίδες επαναπατρισμού εταιρικών φόρων και την αύξηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. είναι όμως πιθανό να μη διαρκέσει πολύ, εκτός και αν καταγράψει άνοδο ο πληθωρισμός», σημειώνει ο  Manuel Oliveri, υπεύθυνο FX στρατηγικής στην Credit Agricole, στο Λονδίνο. 

Ο δείκτης δολαρίου κερδίζει 0,2% και βρίσκεται στα 90,73, μετά την πτώση του σε χαμηλό Δεκεμβρίου 2014, των 90,113, στη συνεδρίαση στην Ασία. 

Το ευρώ βρίσκεται στα 1,2194 δολάρια, με μικρά ημερήσια κέρδη 0,1%, αλλά αρκετά μακριά από τα 1,2323 δολάρια, που ήταν χθες, σημείο που είχε να βρεθεί από τον Δεκέμβριο του 2014. 

Η στερλίνα, με ήπιες μεταβολές, βρίσκεται στα 1,3834 δολάρια. 

Την ίδια ώρα, το bitcoin ανέκαμψε μετά τη χθεσινή βουτιά και είναι ξανά πάνω από τα 11.000 δολάρια. Η πτώση του χθες στο χαμηλό των 9.186 δολαρίων επανέφερε στο τραπέζι τις υποψίες, ότι το περσινό ράλι κατά 1.400%, θα δώσει τη θέση του σε μια αναπόφευκτη έκρηξη φούσκας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v