Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 1,22 δολάρια διατηρείται το ευρώ

Το ευρωπαϊκό νόμισμα κρατιέται κοντά στο χθεσινό υψηλό τριετίας, καθώς οι αναλυτές αναμένουν να συνεχίσει βραχυπρόθεσμα την καλή πορεία του. Το δολάριο, σε σχέση με το γεν, απομακρύνεται από το χθεσινό χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Το ευρώ παραμένει σταθερό σήμερα πάνω από 1,22 δολάρια, σε μικρή απόσταση από το χθεσινό υψηλό τριετίας. Τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,2206 δολάρια, με μικρές απώλειες κατά 0,4%, την ώρα που χθες βρέθηκε στα 1,2296 δολάρια, στο πιο δυνατό του σημείο από τον Δεκέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με τους επενδυτές, αναμένεται να κρατήσει βραχυπρόθεσμα αυτή την πορεία. «Οι αγορές θα συνεχίζουν με βάση αυτή την τάση», σημείωσε ο Stephen Innes, επικεφαλής του τμήματος Ασίας στην Oanda στη Σιγκαπούρη, αναφερόμενος στα πρόσφατα κέρδη του ευρώ.

Ο δείκτης δολαρίου, σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα, βρίσκεται στα 90,509, απομακρυνόμενος από το χθεσινό χαμηλό τριετίας των 90,279.

«Το ευρώ δεν είναι ακόμη σε επίπεδο που θα έπρεπε να ανησυχεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», σημείωσε ο Tan Teck Leng, αναλυτής συναλλάγματος για τη UBS Wealth Management, στη Σιγκαπούρη. Πρόσθεσε ότι η πρόσφατη δύναμη του ευρωπαϊκού νομίσματος φαίνεται να έχει μικρή αρνητική επίπτωση στο επιχειρηματικό αίσθημα της ευρωζώνης ή τις εξαγωγές.

Σε σχέση με το γεν, το δολάριο καταγράφει άνοδο κατά 0,4%, στα 110,93 γεν ανά δολάριο, απομακρυνόμενο από το χαμηλό τεσσάρων μηνών των 110,32 γεν ανά δολάριο, που είχε χθες. Η στερλίνα, με μικρές απώλειες κατά 0,35%, βρίσκεται στα 1,3745 δολάρια.

Το bitcoin καταγράφει απώλειες 14% και βρίσκεται στα 11.911 δολάρια, σε χαμηλό έξι εβδομάδων, καθώς συνεχίζεται το sell-off εν μέσω προειδοποιήσεων από τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως για έλεγχο ή ακόμη και απαγόρευση της διαπραγμάτευσης των κρυπτονομισμάτων. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v