Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό μήνα ξανά το δολάριο

Οι πιέσεις στο δολάριο έρχονται μετά από αναφορές πως τον περασμένο μήνα το προεκλογικό επιτελείο του Αμερικανού προέδρου Τραμπ έλαβε κλήτευση από τον ειδικό σύμβουλο της έρευνας για τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές, ο οποίος ζητούσε έγγραφα που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Προς το χαμηλότερο επίπεδο ενός μήνα υποχωρεί το δολάριο, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις στην Ουάσινγκτον επισκιάζουν τα θετικά βήματα που γίνονται στο θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Ο δολαριακός δείκτης υποχωρεί κατά 0,3% στο 93,643, προς το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 93,402 μονάδων που είχε αγγίξει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα –το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Οκτωβρίου.

Οι πιέσεις στο δολάριο έρχονται μετά από αναφορές πως τον περασμένο μήνα το προεκλογικό επιτελείο του Αμερικανού προέδρου Τραμπ έλαβε κλήτευση από τον Robert Mueller, τον ειδικό σύμβουλο της έρευνας για τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές, ο οποίος ζητούσε έγγραφα που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Η εξέλιξη αυτή έστρεψε την προσοχή από το «πράσινο φως» που έδωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων για το πακέτο μείωσης φόρων.

Το δολάριο κινείται πτωτικά έναντι του ευρώ και της στερλίνας, με την ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος στα 1,1801 δολάρια και έναντι της στερλίνας στα 1,3242 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v