Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο

Το φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων στο επίκεντρο των επενδυτών. Η ανάκαμψη του δολαρίου σε σχέση με το γιεν και γιατί οι αγορές δεν άλλαξαν στην ουσία διάθεση.

Σταθερό το δολάριο σε σχέση με το ευρώ, στα 1,1793 δολάρια, έχοντας κερδίσει περίπου 1% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα και έχοντας φτάσει σε υψηλό 1,1862 χθες, στο καλύτερο επίπεδο του τον τελευταίο μήνα.

Σε σχέση με το γιεν, το δολάριο ανακάμπτει, την ώρα που ανακάμπτουν και οι αγορές, μετά από χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων, με άνοδο περίπου 0,2 % στα 113,09 γιεν ανά δολάριο, την ώρα που χθες ήταν στα 112,47 γιεν, έχοντας υποχωρήσει στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Σημειώνεται ότι το δολάριο καταγράφει ράλι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, το οποίο έχει βασιστεί στις ελπίδες για αλλαγή του φορολογικού πλαισίου με περικοπές στη φορολόγηση.

Για την ώρα, οι περικοπές στους φόρους θα είναι το μόνο θέμα που θα απασχολεί τις αγορές.  To φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών πυροδότησε την άνοδο του νομίσματος. Ωστόσο, η κριτική που δέχτηκε η φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ από δυο ρεπουμπλικανούς βουλευτές άλλαξε την τάση στην αγορά, καθώς το κόμμα δεν έχει περιθώρια για "απώλειες" και δεν μπορεί να χάσει πάνω από δύο ψήφους. Οι αγορές στις ΗΠΑ που έτρεχαν, βασισμένες σε ελπίδες για περικοπές στους φόρους και προσμονή για οικονομική ανάπτυξη, επέκτειναν τις απώλειες τους χθες. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v