Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για το Brexit πιέζουν τη στερλίνα

Η πρόοδος των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και το ενδεχόμενο καθυστέρησης της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ, πιέζουν στερλίνα και δολάριο.

Η πολιτική αβεβαιότητα αναφορικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει τη στερλίνα, ενώ αντιθέτως το δολάριο προσπαθεί να ανακάμψει, εν μέσω αβεβαιότητας για την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.

Το βράδυ σημειώθηκε άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, η οποία ώθησε ορισμένους επενδυτές να αγοράσουν το αμερικανικό νόμισμα, μετά το πρόσφατο sell-off, ωστόσο το δολάριο οδεύει προς την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, λόγω της απογοήτευσης που προκαλεί το ενδεχόμενο καθυστέρησης του φορολογικού νομοσχεδίου μέχρι το 2019.

Η στερλίνα υποχωρεί οριακά έναντι του δολαρίου, στα 1,3142 δολάρια ενώ σταθεροποιείται στις 88,56 πένες έναντι του ευρώ. Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρεί οριακά έναντι του δολαρίου στα 1,1637 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v