Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στο δολάριο με το βλέμμα στη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ

Το αμερικανικό νόμισμα είχε ενισχυθεί σε υψηλό τρεισήμισι μηνών τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των προσδοκιών για μειώσεις φόρων στις ΗΠΑ, ωστόσο η Washington Post, ανέφερε χθες πως οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία εξετάζουν μονοετή καθυστέρηση.

Οι ανησυχίες για πιθανές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του φορολογικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη μείωση της δημοφιλίας του Αμερικανού προέδρου, πιέζουν το δολάριο, ενώ χαμηλότερα κινείται και η στερλίνα λόγω της πτώσης των λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία τον Οκτώβριο.

Το αμερικανικό νόμισμα είχε ενισχυθεί σε υψηλό τρεισήμισι μηνών τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των προσδοκιών για μειώσεις φόρων στις ΗΠΑ, ωστόσο η Washington Post, ανέφερε χθες πως οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία εξετάζουν μονοετή καθυστέρηση στην εφαρμογή της μείωσης εταιρικού φόρου, προκειμένου να συμμορφώνονται με τους κανόνες της Γερουσίας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η όποια πιθανή καθυστέρηση στην εφαρμογή των μειώσεων φόρων, ή η πιθανότητα να μετριαστούν οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, θα πιέσουν το αμερικανικό νόμισμα.

Το δολάριο κινείται 0,1% χαμηλότερα έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, στο 94,797, ενώ υποχωρεί κατά περίπου 0,1% έναντι του ευρώ, στα 1,1598 δολάρια. Η στερλίνα σημειώνει απώλειες 0,24% στα 1,3137 δολάρια, ενώ χαμηλότερα κατά 0,22% κινείται το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, στα 113,76 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v