Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ασταμάτητο” το ευρώ στα 1,54 δολάρια

Άνευ αντιστάσεων μοιάζει να βρίσκεται το δολάριο, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να κατακτά καθημερινά νέα ιστορικά υψηλά έναντι του αμερικανικού, το οποίο μοιάζει να ”χάνει τη μάχη” και έναντι του γεν.

Άνευ αντιστάσεων μοιάζει να βρίσκεται το δολάριο, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να κατακτά καθημερινά νέα ιστορικά υψηλά έναντι του αμερικανικού, το οποίο μοιάζει να ”χάνει τη μάχη” και έναντι του γεν.

Έως και τα 1,5403 δολάρια ”σκαρφάλωσε” το ευρώ στην αγορά του Λονδίνου, για να υποχωρήσει, πάντως, ελαφρώς στο επίπεδο των 1,5396 δολαρίων, με αρκετούς αναλυτές να θεωρούν ότι τα 1,55 δολάρια ανά ευρώ είναι απλά θέμα ημερών.

”Η αδυναμία του δολαρίου είναι απίστευτη αλλά όχι αδικαιολόγητη”, σημειώνει στο Bloomberg ο Stephen Jen, επικεφαλής συναλλαγματικών αγορών της Morgan Stanley, σε πρόσφατη έκθεση του χρηματοοικονομικού οίκου, ο οποίος θεωρεί ότι ”το sell-off στηρίζεται τόσο στα αρνητικά θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ, αλλά και την εντελώς διαφορετική νομισματική πολιτική Fed και ΕΚΤ”.

Ανάλογη ”αδυναμία” εμφανίζει το δολάριο και έναντι του γεν, με το αμερικανικό νόμισμα να διαμορφώνεται στα 102,46 γεν, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Ιανουαρίου 2008, πριν ανακάμψει ελάχιστα στα 102,62 γεν.

Σε ιστορικό χαμηλό και έναντι του ελβετικού φράγκου, στα 1,0211 δολάρια ανά φράγκο, με τις εβδομαδιαίες απώλειές του έναντι του ελβετικού νομίσματος να αγγίζουν το 1,8%.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Dollar Index, υποχώρησε στην αγορά ICE Futures της Ν. Υόρκης σε ιστορικό χαμηλό στις 72,829 μονάδες, εν αναμονή και της σημερινής ανακοίνωσης για την πορεία της ανεργίας στις ΗΠΑ, όπου οι προβλέψεις κάνουν λόγω για διαμόρφωσή της στο 5%.

Η συνεχιζόμενη βύθιση του δολαρίου, σε συνδυασμό, σαφώς, με την επιστροφή των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, διατηρούν σταθερά υψηλότερα από τα 105 δολάρια το πετρέλαιο στην αγορά της Ν. Υόρκης, ενώ και στο Λονδίνο, ο ”μαύρος χρυσός” διαμορφώνεται κοντά σε ιστορικά υψηλά, τα 102,76 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v