Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Διορθώνουν” από τα ιστορικά υψηλά πετρέλαιο-ευρώ

Σε πορεία υποχώρησης, με σαφή διάθεση των επενδυτών για κατοχύρωση κερδών, βρίσκονται τόσο το ευρώ όσο και το πετρέλαιο, μετά την κατάκτηση νέων ιστορικών υψηλών την Τετάρτη.

Σε πορεία υποχώρησης, με σαφή διάθεση των επενδυτών για κατοχύρωση κερδών, βρίσκονται τόσο το ευρώ όσο και το πετρέλαιο, μετά την κατάκτηση νέων ιστορικών υψηλών την Τετάρτη.

Η διόρθωση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, αποδίδεται και στην άποψη που εκφράζουν κορυφαίοι αναλυτές ότι το τρέχον ράλι ήταν ”υπερβολικό”, με το ευρώ να έχει ενισχυθεί 4% έναντι του δολαρίου κατά τη διάρκεια των τεσσάρων, τελευταίων εβδομάδων.

Πάντως η διόρθωση του ευρωπαϊκού νομίσματος δεν είναι και τόσο εντυπωσιακή, καθώς διαμορφώνεται στα 1,5103 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,13%.

Υπενθυμίζεται ότι το νόμισμα έφθασε έως και τα 1,5144 δολάρια στην αγορά της Ν. Υόρκης και στα 1,5120 δολάρια στην αντίστοιχη του Λονδίνου στις συνεδριάσεις της 27ης Φεβρουαρίου.

--Τα αμερικανικά αποθέματα ”ρίχνουν” το πετρέλαιο

Πορεία ανάλογη με αυτήν του ευρώ ακολουθεί και ο ”μαύρος χρυσός”, μετά και την ανακοίνωση αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου κατά 3,23 εκατ. βαρέλια (στα 308,5 εκατ.), η οποία ήταν υψηλότερη του αναμενόμενου.

Η ενίσχυση των αμερικανικών αποθεμάτων επαναφέρει στο προσκήνιο την άποψη ότι η χαλάρωση του ρυθμού ανάπτυξης των ΗΠΑ θα οδηγήσει σε αντίστοιχη πορεία και τη ζήτηση πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων του στην χώρα.

Σαφώς η διόρθωση αποδίδεται και στις ρευστοποιήσεις κερδών τόσο από ”απλούς” επενδυτές όσο και από κερδοσκοπικά κεφάλαια. Αποτέλεσμα το αμερικανικό αργό να αγγίζει τα 99,18 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,46%, ενώ πλησίον του 0,60% υποχωρεί το Brent στην αγορά του Λονδίνου, ευρισκόμενο κοντά στα 97,65 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v