Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στο ευρώ μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

Το ευρώ υποχώρησε ως τα 1,0629 δολάρια αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Ντράγκι, από 1,0674 δολάρια που ήταν νωρίτερα. Το δολάριο πιέζονταν εν όψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του.

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχωρούσε το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ουσιαστικά έβαλε «πάγο» στις εκτιμήσεις για περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος η Τράπεζα να αποκλίνει από την τρέχουσα νομισματική της πολιτική.

Το ευρώ υποχώρησε ως τα 1,0629 δολάρια αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Ντράγκι, από 1,0674 δολάρια που ήταν νωρίτερα, για να περιορίσει μετά από λίγη ώρα τις απώλειες, κινούμενο αυτήν την ώρα στα 1,0652 δολάρια.

Πιέσεις δέχονταν νωρίτερα το δολάριο, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά εν όψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του, καθώς και λόγω των γεωπολιτικών ανησυχιών, παρά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed που έδειξαν πως τα περισσότερα στελέχη της θέλουν να αρχίσει ο περιορισμός του ισολογισμού της αργότερα φέτος.

«Αν και το περιεχόμενο των πρακτικών της Fed θα έπρεπε να είναι υποστηρικτικό για το δολάριο, ωστόσο το νόμισμα παρασύρεται χαμηλότερα λόγω της ενεργειών σε άλλες αγορές, που είδαν τις μετοχές να αντιδρούν αρνητικά στα πρακτικά και τις αποδόσεις των ομολόγων να πέφτουν», σχολίασε ο Shusuke Yamada της Bank of America Merrill Lynch, όπως σημειώνει το Reuters.

Κατά τον ίδιο, «τα γεωπολιτικά ρίσκα επίσης επιβαρύνουν το δολάριο. Η αγορά μόλις αρχίζει να συνυπολογίζει τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τη Β. Κορέα και τώρα θέλει να καταλάβει τις γεωπολιτικές επιπτώσεις της συνόδου ΗΠΑ-Κίνας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v