Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά για δεύτερη μέρα η στερλίνα

Η βρετανική λίρα σημειώνει άνοδο 0,25%, στο 1,2456 δολάριο. Πτωτικά κινείται και το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,20%. Ενισχύεται ο δείκτης DXY.

Υποχωρεί για δεύτερη μέρα η στερλίνα έναντι του δολαρίου, καθώς τα στοιχεία δίνουν περαιτέρω ενδείξεις επιβράδυνσης για τη βρετανική οικονομία.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,25% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2456 δολάριο.

Στοιχεία για τον βρετανικό κατασκευαστικό τομέα κατέδειξαν ανάπτυξη τον Μάρτιο, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς από το αναμενόμενο, μεταδίδει το Bloomberg.

Τα βρετανικά οικονομικά στοιχεία ίσως δείχνουν «τις πρώτες ενδείξεις πτώσης», ανέφερε ο Stuart Bennett, επικεφαλής στρατηγικής για τα νομίσματα της G10 στην Banco Santander.

«Η στερλίνα είναι πλέον κάπως σαν νόμισμα που, όταν υποχωρεί η όρεξη για ρίσκα, οι traders μαζεύονται και λένε "με γεωπολιτικούς κινδύνους, οικονομικούς κινδύνους, κινδύνους από το Brexit, τι κάνουμε; Πουλάμε τη στερλίνα"», πρόσθεσε.

Το ευρώ επίσης κινείται πτωτικά έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,20% στο 1,0650 δολάριο.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων ενισχύεται κατά 0,13% και διαμορφώνεται στις 100,62 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v