Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακυμάνσεις στη στερλίνα εν μέσω άγχους για το Brexit

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,10% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2437 δολάριο, καθώς ξεκινά το διαζύγιο Βρετανίας-ΕΕ. Ειδικοί «βλέπουν» άνοδο ή πτώση 50% για το νόμισμα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Πτωτικά κινείται η στερλίνα εν μέσω αβεβαιότητας, καθώς η Βρετανία πυροδοτεί σήμερα τις επίσημες διαδικασίες για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,10% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2437 δολάριο.

Οι money managers θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλες διακυμάνσεις του νομίσματος, καθώς η Τερέζα Μέι ξεκινά το διαζύγιο Βρετανίας-ΕΕ, τόνισε νομικός εμπειρογνώμονας του δικηγορικού γραφείου Covington, μιλώντας στο CNCB.

Ο ειδικός προειδοποίησε τους traders νομισμάτων για τη μεγάλη αβεβαιότητα που θα περιβάλλει τις διαπραγματεύσεις τους ερχόμενους μήνες, ενώ πρόσθεσε ότι η στερλίνα θα μπορούσε να ενισχυθεί ή να υποχωρήσει κατά 50% στη διάρκεια των συζητήσεων.

«Το νόμισμα είναι υπό πίεση, ο κόσμος αυξάνει τις θέσεις short σαν τρελός -νομίζω πως υπάρχει τεράστια ανοδική τάση εδώ», ανέφερε και ο Edmund Shing, παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής στην BNP Paribas.

Πτωτικά κινείται και το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,21% στο 1,0791 δολάριο.

Ο δείκτης DXY, που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, ενισχύεται 0,16% στις 99,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v