Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το ευρώ λόγω βελτίωσης στον PMI ευρωζώνης

Το ευρώ ενισχύεται 0,19% έναντι του δολαρίου, το οποίο έχει αποδυναμωθεί, με τον δείκτη DXY να καταγράφει πτώση 0,09%. Παρά την υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος, η στερλίνα εμφανίζει μεγάλη πτώση 0,23% έναντι του δολαρίου.

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς στοιχεία που έδωσε σήμερα η IHS Markit κατέδειξαν άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρωζώνης σε υψηλά σχεδόν έξι ετών.

Το κοινό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,19% έναντι του αμερικανικού, στο 1,0804 δολάριο.

Το αμερικανικό δολάριο έχει αποδυναμωθεί ενόψει σημαντικής ψηφοφορίας σήμερα στο Κογκρέσο, για την έγκριση του νομοσχεδίου με το οποίο επιδιώκει ο Ντόναλντ Τραμπ να αντικαταστήσει το Obamacare. Η ψηφοφορία παρακολουθείται στενά καθώς η υπόθεση έχει διχάσει το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και θεωρείται πως η έκβασή της θα δείξει αν ο νέος πρόεδρος έχει την ικανότητα να προωθήσει την ατζέντα του.

Ο δείκτης DXY, που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,09% στις 99,68 μονάδες.

Παρά την αποδυνάμωση του δολαρίου, η στερλίνα εμφανίζει σημαντική πτώση έναντι του αμερικανικού νομίσματος και απομακρύνεται από τα υψηλά ενός μήνα που άγγιξε την Πέμπτη.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,23% έναντι του δολαρίου, στο 1,2491.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v