Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η στερλίνα λόγω θετικών οικονομικών στοιχείων

Η βρετανική λίρα ενισχύεται έναντι του δολαρίου έπειτα από τρεις ημέρες πτώσεων. Το πρώτο τρίμηνο, το νόμισμα εμφάνισε τη μεγαλύτερη άνοδο έναντι του αμερικανικού από τα μέσα του 2015 και μετά.

Ανοδικά για πρώτη φορά εδώ και τρεις μέρες κινείται η στερλίνα έναντι του δολαρίου, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που κατέδειξαν πιο ραγδαία από το αναμενόμενο ανάπτυξη στο βρετανικό τομέα υπηρεσιών το Μάρτιο.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,31% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2478 δολάριο.

Η IHS Markit δημοσίευσε σήμερα το βασικό της δείκτη δραστηριότητας του τομέα υπηρεσιών της Βρετανίας, ο οποίος διαμορφώθηκε υψηλότερα απ’ ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ το Bloomberg αναφέρει πως η στερλίνα εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του 2017 την πρώτη της τριμηνιαία άνοδο έναντι του αμερικανικού δολαρίου, από τα μέσα του 2015 και μετά. Το νόμισμα υποστηρίχθηκε αφενός από την αποδυνάμωση του δολαρίου, αφετέρου από τα οικονομικά στοιχεία που καταδεικνύουν μια πιο ανθεκτική Βρετανία από ό,τι αρχικά αναμενόταν λόγω του Brexit.

Ωστόσο εγείρονται αμφιβολίες για το αν η οικονομία μπορεί να επιβιώσει από την πολιτική αβεβαιότητα που θα φέρουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,04% στο 1,0671 δολάριο.

Μικρή άνοδο εμφανίζει ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων. Ενισχύεται κατά 0,05% στις 100,54 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v