Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το ευρώ, ανοδικά η στερλίνα

Το κοινό νόμισμα υποχωρεί 0,32% έναντι του αμερικανικού, στο 1,0583 δολάριο. Η βρετανική λίρα καταγράφει άνοδο 0,08% στο 1,2595 δολάριο, ενώ ο δείκτης DXY εμφανίζει σημαντική άνοδο 0,23% στις 101,32 μονάδες.

Πτωτικά κινείται το ευρώ, αν και ανέκαμψε ελαφρώς μετά τη μεγαλύτερη πτώση του από το βρετανικό δημοψήφισμα και μετά που σημείωσε χθες, αφότου η ανακοίνωση της ΕΚΤ πως παρατείνει το πρόγραμμά της μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους οδήγησε το κοινό νόμισμα στη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρησή του από τον Ιούνιο.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,32% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,0583 δολάριο.

«Οι αγορές έχουν ηρεμήσει μετά τις χθεσινές μεγάλες κινήσεις», ανέφερε ο Adam Cole, επικεφαλής στρατηγικής για το ξένο συνάλλαγμα παγκοσμίως στην RBC Capital Markets στο Λονδίνο.

Η στερλίνα κινείται ανοδικά μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για μείωση του βρετανικού εμπορικού ελλείμματος τον Οκτώβριο.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,08% έναντι του δολαρίου, στο 1,2595.

Ο δείκτης DXY, που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, ενισχύεται κατά 0,23% στις 101,32 μονάδες.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως το αμερικανικό νόμισμα θα συνεχίσει να ενισχύεται μπαίνοντας στον επόμενο χρόνο.

Τα επιτόκια της Fed είναι ήδη υψηλότερα από τα αντίστοιχα σε Ιαπωνία και Ευρώπη, ενώ οι ευρύτερες οικονομικές και πολιτικές προοπτικές της χώρας επίσης κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από τις άλλες περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v