Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για το Brexit πλήττουν τη στερλίνα

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,83% έναντι του αμερικανικού στο 1,2969 δολάριο. Το ευρώ εμφανίζει μικρή άνοδο έναντι του δολαρίου, κατά 0,09% στο 1,1219.

Πτωτικά κινείται η στερλίνα κλείνοντας την εβδομάδα σχεδόν εκεί όπου ξεκίνησε, καθώς οι ανησυχίες για τη βρετανική έξοδο από την ΕΕ εξακολουθούν να πιέζουν το νόμισμα.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,83% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2969 δολάριο.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σήμερα ότι αναμένει η επίσημη διαδικασία για το «διαζύγιο» Βρετανίας-ΕΕ να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς ότι μπορεί να μη χρειαστούν δύο χρόνια για τη διαπραγμάτευση συμφωνίας.

«Αυτό που λέγαμε πάντα είναι ότι χωρίς νέα στο θέμα του Brexit, η στερλίνα έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει σε ένα βαθμό, αλλά οι αβεβαιότητες εξακολουθούν να υπάρχουν», εξήγησε η στρατηγική αναλύτρια της Commerzbank για τα νομίσματα, Esther Reichelt. «Πρέπει να δούμε αν η οικονομία θα διατηρήσει το θετικό της αίσθημα καθώς θα προχωράμε προς το Brexit», ανέφερε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι συγκεκριμένα γεγονότα –και όχι τόσο ανησυχίες ή αβεβαιότητες- θα χρειαστούν για να οδηγηθεί το βρετανικό νόμισμα κάτω από τα χαμηλά του Ιουλίου, οπότε άγγιξε το 1,2798 δολάριο.

Μικρή άνοδο εμφανίζει το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κυρίως διότι το δολάριο πιέζεται μετά τις κινήσεις της Fed και της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,09% στο 1,1219 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v