Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια ανάκαμψη από τα χαμηλά ενός μήνα για στερλίνα

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,41% έναντι του αμερικανικού, στο 1,3056 δολάριο. Ανοδικά κινείται και το ευρώ, κατά 0,09% στο 1,1167 δολάριο.

Ενισχύεται η στερλίνα, παρότι είναι πιθανό η άνοδος θα περιοριστεί εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με την αβεβαιότητα από το Brexit και τις προσδοκίες για περαιτέρω μειώσεις στα επιτόκια τους ερχόμενους μήνες.

Η βρετανική λίρα εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,41% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,3056 δολάριο.

Traders τονίζουν ότι η αδυναμία της στερλίνας επιταχύνθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας λόγω ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει της πρόσβαση στην κοινή αγορά, προκειμένου να πετύχει τους περιορισμούς στη μετανάστευση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

«Υπάρχουν αυξανόμενες δυνάμεις μέσα στην κυβέρνηση, που πιέζουν για ''hard exit'' βάζοντας την μετανάστευση πάνω από την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά», ανέφερε ο Hans Redeker, επικεφαλής στρατηγικής στις ισοτιμίες, στην Morgan Stanley.

«Η κατάσταση φαίνεται όλο και πιο ασυμμάζευτη και με τη βρετανική κυβέρνηση να μην ορίζει μια ξεκάθαρη θέση γύρω από τη στρατηγική εξόδου της, οι αβεβαιότητες θα παραμείνουν υψηλές. Αυτό που έχει σημασία για τη στερλίνα είναι η μεσοπρόθεσμη προοπτική για τις επενδύσεις και εδώ η προοπτική είναι αρνητική», πρόσθεσε.

Ανοδικά κινείται και το ευρώ. Ενισχύεται 0,09% έναντι του δολαρίου, στο 1,1167.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v