Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το γεν, σταθεροποιητικά η στερλίνα

Το δολάριο υποχωρεί 0,83% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 100,88 γεν, μετά τις απροσδόκητες αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Η στερλίνα ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,08% στο 1,2999 δολάριο, ενώ το ευρώ υποχωρεί κατά 0,02% στο 1,1150 δολάριο.

Το γεν μετριάζει τις απώλειες έναντι των άλλων νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται την νέα απροσδόκητη πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας, κυρίως το αν θα είναι επαρκής ώστε να παράγει πληθωρισμό. Ταυτόχρονα η αγορά είναι επιφυλακτική απέναντι στο δολάριο, εν αναμονή της ανακοίνωσης της Fed.

Το δολάριο υποχωρεί κατά 0,83% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και διαπραγματεύεται στα 100,88 γεν.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμόρφωσε το μεγάλο της πρόγραμμα τόνωσης. Διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο, ενώ δεσμεύτηκε για αύξηση των προσδοκιών πληθωρισμού και όρισε πλαφόν στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 0%.

Η στερλίνα εμφανίζει μικρή άνοδο της τάξης του 0,08% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2999 δολάριο, σε περιβάλλον συνεχιζόμενης ανησυχίας για το Brexit.

Η αβεβαιότητα γύρω από τη βρετανική έξοδο οδήγησε τη βρετανική λίρα σε χαμηλά πέντε εβδομάδων νωρίτερα σήμερα. «Ο κόσμος σταδιακά συνηθίζει την ιδέα που μας ''πετάνε'' κάθε μέρα οι εφημερίδες: ότι ένα hard Brexit είναι πιθανό», ανέφερε στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale, προσθέτοντας πως αυτές τις μέρες τη στερλίνα οδηγεί περισσότερο το αίσθημα και λιγότερο οι εξελίξεις.

Το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς, κατά 0,02%, στο 1,1150 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v