Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη εβδομαδιαία πτώση για τη στερλίνα

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί 0,51% έναντι του δολαρίου στο 1,3171. Πτωτικά κινείται και το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,17% στο 1,1225 δολάριο.

Υποχωρεί έναντι του ευρώ και του δολαρίου η στερλίνα και βρίσκεται σε πορεία προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων πέντε εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το Brexit και αναμένουν νέα μείωση στα επιτόκια φέτος.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,51% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και διαπραγματεύεται στο 1,3171 δολάριο.

«Αν και πριν από ένα μήνα η αγορά βρισκόταν σε μια φάση ανακούφισης, ότι ο αντίκτυπος του δημοψηφίσματος δεν ήταν τελικά τόσο μεγάλος (...) νομίζω πως τώρα εστιάζουν περισσότερο στο γεγονός ότι το Brexit στην πραγματικότητα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και ενδεχομένως υπάρχουν ακόμη δυσκολίες στο μέλλον για την οικονομία», εξήγησε η αναλύτρια ισοτιμιών στη Rabobank, Jane Foley.

Πτωτικά κινείται το ευρώ, το οποίο υποχωρεί έναντι του δολαρίου κατά 0,17% στο 1,1225.

Στρατηγικοί αναλυτές της Commerzbank επεσήμαναν ότι τόσο η στερλίνα όσο και το ευρώ φλερτάρουν με ιστορικά χαμηλά, καθώς «η προοπτική κυριαρχείται από τα σχέδια της (βρετανικής) κυβέρνησης για το Brexit. Αυτά είναι ακόμη άγνωστα. Όσο θα συμβαίνει αυτό, οι θέσεις long στη στερλίνα ενέχουν σημαντικούς κινδύνους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v