Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το 1,09 το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πιέσεις ασκούνται στο ευρώ μετά την επιστροφή του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Ενισχύεται το γεν έναντι του δολαρίου.Ανακάμπτει η βρετανική λίρα.

Κάτω από το 1,09 διαπραγματεύεται το δολάριο σε σχέση με το ευρώ μετά την επιστροφή του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε περισσότερο απ' όσο αναμενόταν, επιστρέφοντας σε αρνητικό έδαφος τον Φεβρουάριο, αυξάνοντας την πίεση προς την ΕΚΤ να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη μειώθηκαν κατά 0,2% σε ετήσια βάση, μετά από άνοδο 0,3% που είχαν καταγράψει τον Ιανουάριο.

Το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,0895 δολ. από 1,0933 την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0874 έως 1,0964 δολ.

Στον αντίποδα, το δολάριο υποχωρεί 1% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 112,87 γεν από 113,98 την Παρασκευή.

Επιπλέον η βρετανική λίρα ανακάμπτει από το χαμηλό επτά ετών έναντι του δολαρίου αν και παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για Brexit. Συγκεκριμένα η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,1% με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3888 από 1,3873 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v