Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι για Brexit κρατούν τη στερλίνα κοντά σε χαμηλό 7ετίας

Η αβεβαιότητα που δημιουργεί το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου ως προς το ενδεχόμενο Brexit συντηρεί τη στερλίνα κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών έναντι του δολαρίου και σε χαμηλό 14 μηνών έναντι του ευρώ.

Κοντά στο χαμηλό επταετίας παραμένει η στερλίνα έναντι του δολαρίου, ενώ οδεύει προς την καταγραφή της χειρότερης εβδομαδιαίας επίδοσής της από το 2009, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αβεβαιότητα που δημιουργεί το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου ως προς το ενδεχόμενο Brexit, σημαίνει πως τα δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με 0,5% το δ' τρίμηνο, σε μεγάλο βαθμό αγνοήθηκαν.

Ωστόσο, οι επιχειρηματικές επενδύσεις μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δυο ετών, στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στο ήδη ζοφερό κλίμα που έχει πιέσει χαμηλότερα το βρετανικό νόμισμα.

Η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,1% στα 1,3910 δολάρια, κοντά στο χαμηλό επταετίας του 1,3878 δολαρίων που είχε καταγράφει χθες, ενώ έναντι το ευρώ κινείται κοντά σε χαμηλό 14 μηνών, στις 79,18 πένες.

Στα 1,1026 δολάρια η ισοτιμία του ευρωπαϊκού με το αμερικανικό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v