Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το γεν μετά τους G20

Το ιαπωνικό νόμισμα ανακάμπτει, καθώς η σύνοδος των G20 το Σαββατοκύριακο δεν κατάφερε να καθησυχάσει τους επενδυτές, οι οποίοι προτίμησαν και πάλι να στραφούν σε ασφαλή καταφύγια όπως το ιαπωνικό νόμισμα, ο χρυσός και τα ομόλογα. Χαμηλότερα η στερλίνα λόγω των φόβων για Brexit.

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου υποχώρησε το γουάν μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει τον συντελεστή αποθεματικών για τις τράπεζές της, σε μια προσπάθεια να τονώσει την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Αντιθέτως, το γεν ανακάμπτει, καθώς η σύνοδος των G20 το Σαββατοκύριακο δεν κατάφερε να καθησυχάσει τους επενδυτές, οι οποίοι προτίμησαν και πάλι να στραφούν σε ασφαλή καταφύγια όπως το ιαπωνικό νόμισμα, ο χρυσός και τα ομόλογα.

Εν τω μεταξύ, οι υπόνοιες ότι η Ελβετία ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια καταθέσεών της, αποδυναμώνουν το ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ, την ώρα που η στερλίνα υποχωρεί και πάλι προς το χαμηλό επταετίας, κάτω από τα 1,39 δολάρια, λόγω των ανησυχιών για Brexit.

Το γεν ενισχύεται κατά περίπου 1% στα 113,05 γεν έναντι του δολαρίου και στα 123,4 γεν έναντι του ευρώ, ενώ το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,48% έναντι του δολαρίου, στα 1,0878 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v