Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύπτει το χαμένο έδαφος το δολάριο – Στα $1,068 το ευρώ

Έντονες διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος μετά τις ανακοινώσεις της Fed. Ράλι του δολαρίου μετά τη βουτιά που προκλήθηκε από τις δηλώσεις της Fed. Η προσοχή των επενδυτών και στο ελληνικό ζήτημα

Μετά την χθεσινή κάθετη πτώση που έγινε δια χειρός Τζάνετ Γέλεν, το αμερικανικό νόμισμα ανακάμπτει σθεναρά σήμερα, επηρεάζοντας αρνητικά και τις τιμές του πετρελαίου.

Το ευρώ βρέθηκε την Τετάρτη ακόμη και στα 1,10625 δολ., και σήμερα υποχωρεί στα 1,0683 δολ. Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων, στέλνοντας όμως, στις αγορές το σήμα ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα γίνει με βραδύ ρυθμό. Παράλληλα, η Fed υποβάθμισε τις προβλέψεις της για ανάπτυξη και πληθωρισμό. Οι κινήσεις αυτές, προκάλεσαν βουτιά για το αμερικανικό νόμισμα καθώς πολλοί επενδυτές θεώρησαν ότι η Fed θα κινηθεί λιγότερο «επιθετικά» από ότι είχαν προεξοφλήσει.

Το κλίμα σήμερα όμως, είναι εκ διαμέτρου αντίθετο, με το ευρώ να σταθεροποιείται στην περιοχή των 1,068 δολ.

Πολλοί αναλυτές αποδίδουν αυτή την εξέλιξη στην έντονη νευρικότητα που υπάρχει αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Άλλοι όμως, θεωρούν ότι οι επενδυτές αναζητούσαν αγοραστική ευκαιρία για να ξαναγοράσουν δολάρια. «Πολλοί έψαχναν πιο ελκυστικά επίπεδα για να αγοράσουν δολάρια μετά τις πρόσφατες έντονες κινήσεις και τώρα βρήκαν την ευκαιρία. Κατά συνέπεια, η ανάκαμψη έχει απόλυτη λογική» εξηγεί ο Λι Χάρντμαν της BankofTokyoMitsubishi.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v