Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στο ευρώ με το βλέμμα στην Αθήνα

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στην αγορά συναλλάγματος. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στο Eurogroup και στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα.

Οριακές κινήσεις καταγράφει  το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει  του Eurogroup. Το ενιαίο νόμισμα καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,1% στα 1,1306 δολ. ενώ παράλληλα συνεχίζεται το σφυροκόπημα στο χρηματιστήριο της Αθήνας, αλλά και τα ελληνικά ομόλογα (η απόδοση του τριετούς τίτλους ενισχύεται στο 20,821%)

«Τις τελευταίες ώρες η ρητορική και από τις δύο πλευρές δίνει μία λιγότερο υποσχόμενη εικόνα, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η Ελλάδα μπορεί τελικά να βγει εκτός ευρωζώνης και να πυροδοτήσει ενδεχομένως περαιτέρω χρηματοοικονομική και πολιτική αστάθεια στη συναλλαγματική ένωση, η οποία ήδη παλεύει με την φτωχή ανάπτυξη και τον αποπληθωρισμό» σχολιάζουν οι Financial Times.

«Τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Τουρκία υποδεικνύουν ότι η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί, ενώ στην ελληνική πλευρά, ο Έλληνας πρωθυπουργός  παραμένει περιφρονητικός» αναφέρουν αναλυτές της Barclays.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v