Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 1,45% στην εβδομάδα για το ευρώ

Με βήμα σημειωτόν στην περιοχή των $11455 δολ. κινείται το ευρώ. Με κέρδη όμως, κλείνει η εβδομάδα. Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Αθήνας και τα στοιχεία που αναμένονται για την αμερικανική οικονομία.

Μικρές διορθωτικές κινήσεις καταγράφει το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου, ολοκληρώνοντας ωστόσο την καλύτερη εβδομαδιαία απόδοση από το Σεπτέμβριο του 2013

Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2% στα 1,1455 δολ. ενώ για την εβδομάδα καταγράφει άνοδο 1,45%.

Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε κυρίως στις ελληνικές διαπραγματεύσεις και στη συνάντηση του κ. Γιάννη Βαρουφάκη με το Γερμανό ομόλογό του κ. Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε πως οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι διαφωνούν».  

«Η αβεβαιότητα για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας εντείνουν τη νευρικότητα» σημειώνουν οι Financial Times, ενώ αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν πως η βραχυπρόθεσμη τάση στην αγορά συναλλάγματος μπορεί να καθοριστεί και από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Αργότερα ανακοινώνονται κρίσιμα μεγέθη για την αμερικανική αγορά εργασίας με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ δημιούργησε 234.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο και πως το ποσοστό της ανεργίας έμεινε αμετάβλητο στο 5,6% που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο 6,5 ετών.

Εάν επαληθευτούν αυτές οι εκτιμήσεις, τότε αυτό συνεπάγεται πως οι ΗΠΑ δημιουργούν περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας μηνιαίως επί 12ο συνεχή μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, αυτή είναι η καλύτερη πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας από το 1994 και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά της αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το πότε θα γίνει η πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά την χρηματοοικονομική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v