Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα $1,26 υποχωρεί το ευρώ

Την ανιούσα έχει πάρει το δολάριο που βρίσκεται σε νέο υψηλό 4ετίας. Το ευρώ σπάει και το φράγμα των 1,26 δολ. με τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και την προσοχή να στρέφεται στην ΕΚΤ.

Το ευρώ κατρακύλησε στο χαμηλότερο επίπεδο δύο ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος καθώς ο πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε εκ νέου το Σεπτέμβριο στο 0,3% από 0,4%. Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα βρέθηκε στα 1,2583 δολ., από 1,2661 δολ. πριν την ανακοίνωση της Eurostat.

Σημειώνεται πως στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ο πληθωρισμός "κοντά στο 2%". Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι έχει ήδη μειώσει τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα, ξεκίνησε την πρώτη φάση του προγράμματος TLTRO με φτηνά 4ετή δάνεια προς τις τράπεζες και αναμένεται να ανακοινώσει στη συνεδρίαση της Πέμπτης τους όρους του προγράμματος αγορών τίτλων ABS. Οι πιέσεις όμως, για πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα περιλαμβάνει και αγορές κρατικών τίτλων εντείνονται. 

Με τους επενδυτές να διαβλέπουν ότι οι κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ και ευρωζώνη κινούνται σε διαφορετική τροχιά, το αμερικανικό νόμισμα ακολουθεί την ανιούσα. Ο δείκτης δολαρίου άγγιξε το 85,974, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v