Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρώ: Με βήμα σημειωτόν κοντά στα χαμηλά 4μήνου

Οριακές κινήσεις για το ενιαίο νόμισμα που τελεί υπό διαπραγμάτευση σε απόσταση αναπνοής από τα χαμηλά 4μήνου. Πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης το δολάριο Νέας Ζηλανδίας.

Με βήμα σημειωτόν κινείται το ευρώ, παρά τα απροσδόκητα θετικά οικονομικά μεγέθη για την ευρωζώνη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα μεγέθη και για τις ΗΠΑ. Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας που καταγράφει ράλι μεγαλύτερο του 1,5%, στο 0.8673 έναντι του δολαρίου, μετά την αιφνιδιαστική αύξηση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Το ευρώ, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3533 δολ., σε μικρή απόσταση από το χαμηλό 4 μηνών 1,3502 δολ. που άγγιξε την προηγούμενη Πέμπτη. Η πτωτική πορεία του ενιαίου νομίσματος ξεκίνησε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, επιβάλλοντας μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της αρνητικό καταθετικό επιτόκιο.

Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,8%, ποσοστό διπλάσιο από τις εκτιμήσεις. Οι επενδυτές όμως, διστάζουν να τοποθετηθούν καθώς αναμένουν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v