Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα $1,36 το ευρώ παρά τα μέτρα της ΕΚΤ

Το ενιαίο νόμισμα παραμένει σταθερό παρά τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ και το αρνητικό καταθετικό επιτόκιο. Τα σενάρια που βλέπουν οι αναλυτές. Η προσοχή τώρα στην ανεργία των ΗΠΑ.

Κρατά τα κέρδη του το ενιαίο νόμισμα παρά την απόφαση το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την πρωτοφανή μείωση του καταθετικού επιτοκίου σε αρνητικό έδαφος. Το ενιαίο νόμισμα κινείται αποσταθεροποιητικά καθώς η προσοχή των αγορών στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ και στα στοιχεία για την ανεργία που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις της Fed ως προς το tapering. 

Συγκεκριμένα, το ευρώ παραμένει τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3645 δολ., ενώ την Πέμπτη (αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ) είχε υποχωρήσει στα 1,3503 δολ.

"Αυτό που είναι σαφές είναι πως θα πρέπει να δοθεί πραγματική μάχη για να υποχωρήσει το ευρώ" δηλώνει η Jane Foley, της Rabobank. Ένας λόγος για τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ ήταν η αποδυναμωση του ευρώ, η οποία εντείνει τις αποπληθωριστικές πιέσεις. Το ενιαίο νόμισμα όμως, δείχνει σθεναρό. "Η πορεία του θα εξαρτηθεί από τα αμερικανικά στοιχεία" υποστηρίζει η Foley. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 288.000 νέες θέσεις εργασίας, που είναι και το πιο ισχυρό νούμερο από τις αρχές του 2012. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v