Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ευρώ φλερτάρει με χαμηλό 4 μηνών

Με το fixing του διατραπεζικού overnight επιτοκίου Εοnia να διαμορφώνεται σε ιστορικό χαμηλό, το ευρώ κινείται και πάλι πτωτικά. Οριακά πάνω από τα 1,35 δολ. και κοντά σε νέο χαμηλό 4 μηνών.

Σε απόσταση αναπνοής από το χαμηλότερο επίπεδο 4 μηνών βρίσκεται το ενιαίο νόμισμα στον απόηχο των αποφάσεων της ΕΚΤ και ενώ το overnight διατραπεζικό επιτόκιο υποχωρεί σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,26% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,3537 δολ. ενώ το χαμηλότερο επίπεδο 4 μηνών (που άγγιξε μόλις την Πέμπτη) διαμορφώνεται στα 1,3502 δολ.

Το διατραπεζικό overnight επιτόκιο,  Eonia, υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό  μετά τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, το fixing του Eonia καθορίστηκε στο 0,053%. Το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό είχε διαμορφωθεί το Φεβρουάριο του 2013. Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ προχώρησε σε μείωση επιτοκίων την Πέμπτη, επιβάλλοντας μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία αρνητικό επιτόκιο για τα κεφάλαια που οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί «παρκάρουν» στην κεντρική τράπεζα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v