Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στερλίνα: Κοντά σε υψηλά 4,5 ετών έναντι του δολαρίου

Η ισχυρή αναπτυξιακή πορεία της Βρετανίας αλλά και τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις από την Τράπεζα της Αγγλίας ωθούν την στερλίνα.

Ισχυρή άνοδο καταγράφει η στερλίνα έναντι του δολαρίου καθώς τα επίσημα στοιχεία επιβεβαίωσαν την αναπτυξιακή πορεία της Βρετανίας. Η στερλίνα ενισχύεται στα 1,6686 δολ., σε απόσταση αναπνοής από τα 1,6823 δολ. που είναι το υψηλότερο επίπεδο 4,5 ετών. Έναντι του ευρώ, το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,1% στις 82,33 πένες, ενώ είχε ενισχυθεί κατά 0,3% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Το ΑΕΠ της Βρετανίας αναπτύχθηκε κατά 0,7% το τέταρτο τρίμηνο του έτους σε τριμηνιαία βάση. Έτσι, το νόμισμα της Γηραιάς Αλβιόνας κινείται ανοδικά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, με τον Ben Broadbent από την Τράπεζα της Αγγλίας να δηλώνει πως σε αυτά τα επίπεδα, η  στερλίνα αντικατοπτρίζει την ισχύ της βρετανικής οικονομίας. Παράλληλα, ο David Miles, μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής, δήλωσε πως ενδεχομένως να ήταν κατάλληλο για την Τράπεζα της Αγγλίας να προχωρήσει και σε αύξηση επιτοκίων τον επόμενο χρόνο από το ιστορικά χαμηλό 0,5% στο οποίο βρίσκονται τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v