Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν οι πιέσεις στο δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου διαμορφώνεται στο 80,065, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Ιανουαρίου. Το ευρώ παραμένει άνω των 1,37 δολ.

Επιμένουν οι πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στα οικονομικά μεγέθη και στα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης δολαρίου διαμορφώνεται στο 80,065, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Ιανουαρίου. Το ευρώ παραμένει άνω των 1,37 δολ., και νωρίτερα αναρριχήθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων, αγγίζοντας το 1,37245 δολ. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Φεβρουαρίου, στα 101,39 γεν, αν και στη συνέχει ανέκαμψε στα 101,85 γεν.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε αιφνιδιαστική μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα ορισμένοι παρατηρητές να αμφισβητούν εάν η Fed θα συνεχίσει ακάθεκτη στη μείωση των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης.

«Το ευρύτερο θέμα είναι η αποδυνάμωση του δολαρίου» εξηγεί ο Πίτερ Κίνσελα, της Commerzbank και συμπληρώνει: «Τα τελευταία στοιχεία δεν ήταν καλά και τα σενάρια για αύξηση επιτοκίων από τη Fed αναθεωρούνται»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v