Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα $1,36 παραμένει το ευρώ

Με βήμα σημειωτόν η αγορά συναλλάγματος. Παραμένει πάνω από τα 1,36 δολ. το ευρώ καθώς οι επενδυτές περιμένουν νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Οριακές κινήσεις καταγράφονται στην αγορά συναλλάγματος με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Το ευρώ παραμένει πάνω από τα 1,36 δολ. και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3639 δολ., ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει τα 1,3683 δολ.. που είναι το υψηλότερο σημείο έναντι του αμερικανικού νομίσματος από τις 29 Ιανουάριου.

Τις κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος επηρέασε και η νέα πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, η οποία χθες επέμεινε στην ορθότητα της απόφασης για τη σταδιακή μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, καθώς - όπως υποστήριξε - η οικονομία ανακάμπτει. Ωστόσο σημείωσε ότι δεν υπάρχει μια προκαθορισμένη πορεία αποφάσεων αναφορικά με τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης. Σε περίπτωση που μεταβληθούν σημαντικά οι οικονομικές συνθήκες τότε το tapering θα τερματιστεί, συμπλήρωσε. Όπως επισήμαναν αναλυτές, η Γέλεν ανέφερε στην κατάθεσή της στο Κογκρέσο όλα όσα η αγορά ανέμενε. Δηλαδή υποστήριξε το «tapering» καθησυχάζοντας ότι η οικονομία βρίσκεται σε σωστό δρόμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v