Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στο δολάριο με το βλέμμα στη Γέλεν

Πενθήμερο πτωτικό σερί για το αμερικανικό νόμισμα. Η προσοχή στρέφεται στη νέα πρόεδρο της Fed κατά την πρώτη της κατάθεση στο Κογκρέσο.

Πτωτικά κινείται το δολάριο καθώς οι αγορές αναμένουν την  Τζάνετ Γέλεν στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Το δολάριο υποχωρεί κατά 0,1% έναντι του ευρώ στα 1,3664 δολ. Επισημαίνεται πως το αμερικανικό νόμισμα κινείται πτωτικά κατά τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά στα 139,87 γεν.  

Η νέα πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική οικονομία και κυρίως για την αγορά απασχόλησης, αλλά και τα σχέδια για το περιβόητο tapering.

«Με τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ να επιδεινώνονται έστω και οριακά τελευταία, υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ της άποψης ότι η Fed θα πρέπει να καθυστερήσει λίγο τα επόμενα βήματα στο tapering» δηλώνει ο Γκάρι Ντούγκαν, της Coutts & Co.

«Η προσοχή στρέφεται στην κατάθεση της προέδρου Γέλεν. Αυτός είναι ο παράγοντας που θα καθοδηγήσει την πορεία του δολαρίου έναντι του ευρώ και του γεν» εξηγεί ο Phyllis Papadavid, της BNP Paribas Corporate & Investment Bankin και συμπληρώνει: «Σε εμπορικά σταθμισμένους όρους, το δολάριο κινείται χαμηλ΄τοερα και αυτό οδηγεί σε ισχυρότερο ευρώ».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v