Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρά βήματα ανόδου για το ευρώ

Τα απροσδόκητα θετικά οικονομικά μεγέθη για την ευρωζώνη στηρίζουν το ενιαίο νόμισμα. Μικρές κινήσεις ενόψει της συνεδρίασης της Fed.

Ανοδικά για πρώτη φορά μετά από τρεις ημέρες κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με στήριξη από τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για την ευρωζώνη. Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ για τον ιδιωτικό τομέα της ευρωζώνης κατέγραψε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση δυόμιση ετών, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης σχεδόν διπλασιάστηκε τον Οκτώβριο.

Έτσι το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 1,3765 δολ.. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,2% και έναντι του ιαπωνικού, στα 103,92 γεν.

Οι κινήσεις ωστόσο, είναι περιορισμένες καθώς η νευρικότητα ενόψει της συνεδρίασης της Fed που ολοκληρώνεται την Τετάρτη δεν επιτρέπει τολμηρές τοποθετήσεις. Οι αναλυτές είναι διχασμένοι. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg το 34% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Fed θα μειώσει σε αυτή τη σύνοδο το πρόγραμμα ρευστότητας. Σχεδόν ομόφωνα όμως, θεωρούν ότι το επιτόκιο του δολαρίου θα μείνει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v