Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 5ετίας για το δολάριο έναντι του γεν

Εντείνονται τα σενάρια για μείωση της ρευστότητας από τη Fed ακόμη και στην προσεχή σύνοδο της επόμενης εβδομάδας. Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008 το δολάριο έναντι του γεν.

Σε υψηλό πενταετίας αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι του ιαπωνικού γεν καθώς εντείνονται τα σενάρια για επικείμενη μείωση της ρευστότητας από τη Fed ενδεχομένως στην προσεχή σύνοδο που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Το δολάριο άγγιξε τα 103,92 γεν που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008, ενώ για τον τελευταίο μήνα η άνοδος ανέρχεται στο 4,6%.

Για το 2013, η υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου αγγίζει το 20%, συνεπεία και της σαρωτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε σε νέο χαμηλό 5ετίας και έναντι του ευρώ, στα 142,82 γεν.

Το αμερικανικό νόμισμα επίσης άγγιξε νέο υψηλό έναντι του αυστραλιανού δολαρίου – μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες- στα 0,8910.

Την τελευταία εβδομάδα τα οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ αποδείχθηκαν καλύτερα των προσδοκιών. Η ανεργία μειώθηκε στο 7% και τα χθεσινά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας ήταν θετικότερα των εκτιμήσεων. Ο πρόεδρος της Fed, St Louis δήλωσε ρητά προ ημερών ότι η πρώτη κίνηση του tapering θα μπορούσε να γίνει αυτό το μήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v