Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 3 ετών το αμερικανικό νόμισμα

Έντονα ανοδικά το δολάριο μετά τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2010 ο δείκτης δολαρίου. Στα 1,2817 δολ. το ευρώ.

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο τριών ετών μετά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την ανεργία στις ΗΠΑ. Ο δείκτης δολαρίου διαμορφώνεται στις 84,588 μονάδες, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2010.

Από την Παρασκευή, ο δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 1,5% με την Barclays να εκτιμά ότι τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τη θέση για περαιτέρω άνοδο του δολαρίου κατά το δεύτερο εξάμηνο το έτους, καθώς η Fed θα ακολουθεί πολιτική εξόδου από τα αντισυμβατικά μέτρα.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,2817 δολ. , ενώ την Παρασκευή είχε κατρακυλήσει στα 1,2806 δολ. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος πάντως, το δολάριο έχει χάσει μέρος των κερδών του, καθώς διαπραγματεύεται στα 101,16 γεν μετά και τις έντονες πιέσεις που δέχθηκαν οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v