Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε απόσταση αναπνοής από τα 100 γεν το δολάριο

Ανοδικά το αμερικανικό νόμισμα σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων έναντι του γεν. Στα 1,3030 δολ, το ευρώ. Στήριξη από τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ. Αναμονή για τις αποφάσεις της ΕΚΤ την Πέμπτη και την ανεργία στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, αλλά και έναντι εντός καλαθιού νομισμάτων. Η στήριξη δόθηκε από τα ευνοϊκά οικονομικά μεγέθη για τις ΗΠΑ και από την προσδοκία για ακόμη μεγαλύτερες θετικές εκπλήξεις από τα στοιχεία που αναμένονται στα τέλη της εβδομάδας για την αμερικανική αγορά απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 99,91 γεν που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Ιουνίου. Το ευρώ παράλληλα, υποχώρησε κατά 0,25% στα 1,3030 δολ. Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 83,17 μονάδες.

Τη Δευτέρα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ISM για τον αμερικανικό κλάδο μεταποίησης ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Οι αναλυτές πάντως, επισημαίνουν ότι μέχρι την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, αλλά και το δείκτη ανεργίας για τις ΗΠΑ που ανακοινώνεται την Πέμπτη, οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος θα είναι διστακτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v