Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων το ευρώ

Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας στην Πορτογαλία και οι ισχυρές πιέσεις σε ευρωαγορές και ομόλογα, επηρεάζουν την αγορά συναλλάγματος. Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων το ενιαίο νόμισμα, στο 1,2923 δολ.

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου στον απόηχο της πολιτικής κρίσης στην Πορτογαλία και των ισχυρών πιέσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Συγκεκριμένα το ευρώ υποχώρησε κατά 0,3% στο 1,2923 δολ., που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου. Το χρηματιστήριο της Πορτογαλίας καταγράφει βουτιά μεγαλύτερη από 6%, συμπαρασύροντας σε έντονες πιέσεις όλες τις ευρωαγορές, ενώ παράλληλα οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της περιφέρειας βρέθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη.

Το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά και έναντι άλλων «ανταγωνιστών» στην αγορά συναλλάγματος. Οι επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ , που – κατά δήλωση Ben Bernanke – θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής από τη Fed. Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε σε υψηλό πέντε εβδομάδων, στο 83,717.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v