Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» δολαρίου λόγω των εξελίξεων στη Wall

Το δολάριο διολισθαίνει καταδεικνύοντας τους φόβους για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ και πυροδοτώντας φήμες για πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων Fed.

Το δολάριο υπέστη σοβαρές απώλειες κατόπιν των δραματικών εξελίξεων στις αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες, καταδεικνύοντας τους φόβους για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ και πυροδοτώντας φήμες για την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve, που συνεδριάζει αύριο.

Το γεν σημειώνει τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη του από το 2002 έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές το θεωρούν «καταφύγιο», αν και οι όγκοι συναλλαγών είναι χαμηλοί λόγω αργίας στην Ιαπωνία.

Το δολάριο διολίσθησε 2,3% στα 105,45 γεν. Το ευρώ ενισχύθηκε έως 1,7% στο 1,4479 δολάριο στις ασιατικές συναλλαγές.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ πραγματοποιεί αύριο την τακτική συνεδρίαση Σεπτεμβρίου και οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες να υποχρεωθούν να παρέμβουν για να «ηρεμήσουν» τις αγορές.

Η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι η Fed θα κρατήσει σταθερό το επιτόκιο του δολαρίου στο 2%, αλλά θεωρεί ότι, υπό τις τρέχουσες συνθήκες, δεν είναι απίθανο να αποφασιστεί μία μείωση των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v