Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η «διάσωση» Fannie-Freddie εμπνέει τo carry trade

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το γεν, καθώς η «διάσωση» των Fannie Mae και Freddie Mac από την αμερικανική κυβέρνηση αναπτερώνει τις ριψοκίνδυνες επενδυτικές διαθέσεις για carry trade.

Στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών έναντι του ευρώ υποχωρεί το γεν και το ιαπωνικό νόμισμα χάνει έδαφος έναντι και του δολαρίου, καθώς η «διάσωση» των Fannie Mae και Freddie Mac από την αμερικανική κυβέρνηση ωθεί τους επενδυτές σε αγορές ενεργητικών υψηλής απόδοσης.

Το γεν διολίσθησε σε χαμηλό έξι μηνών έναντι των δολαρίων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, δύο νομισμάτων από τα πλέον «αγαπημένα» του carry trade, καθώς οι μετοχές ανά τον πλανήτη ενισχύονται αισθητά και επιστρέφουν με ένταση οι ριψοκίνδυνες επενδυτικές διαθέσεις.

Το δολάριο εν τω μεταξύ υποχωρεί αισθητά έναντι του ευρώ και της στερλίνας, εν αναμονή σημαντικών οικονομικών macro που ενδεχομένως να δείξουν επιβράδυνση στις τιμές ακινήτων και λιανικών πωλήσεων των ΗΠΑ.

Το γεν διολίσθησε έως 2,2% στα 157 ανά ευρώ, από 153,67 την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη και υποχωρεί στα 108,88 έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,4275 δολάριο από 1,4267 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v