Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά έτους το ευρώ έναντι δολαρίου

Στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τον προβληματισμό του Ζ. Τρισέ για την οικονομία της ευρωζώνης αλλά και τη στάση αναμονής στα επιτόκια που υποδήλωσε η κεντρική τράπεζα.

Στα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους υποχωρεί το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, μετά τον προβληματισμό του προέδρου της ΕΚΤ για την οικονομία της ευρωζώνης αλλά και τη στάση αναμονής στα επιτόκια που υποδήλωσε η κεντρική τράπεζα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ, υπογράμμισε τον προβληματισμό του για την οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη, με την τράπεζα να μειώνει τις προβλέψεις της, δίνοντας πλέον "εύρος" 0,6-1,8% για την ανάπτυξη του 2009.

"Ο πρόεδρος της ΕΚΤ διατήρησε τον επιθετικό του τόνο για τον πληθωρισμό, αλλά οι αγορές επικεντρώνονται στην υποβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη", σημειώνει ο Ashraf Laidi της CMC Markets, τονίζοντας ότι πλέον ενισχύονται οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων στην ευρωζώνη από το β' εξάμηνο του 2009.

Το ευρώ υποχώρησε έως και τα 1,4325 δολ. έναντι του αμερικανικού νομίσματος ενώ αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 1,4360 δολ.  Στο 107,35 η σχέση ανταλλαγής δολαρίου-γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v