Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπούν οι ευρωαγορές (update)

Ηπια ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με σημαντική στήριξη από τις εταιριών πρώτων υλών μετά την ανακοίνωση νέας εκτίναξης στο κινεζικό ΑΕΠ, αλλά πιέσεις από τον τεχνολογικό κλάδο εξαιτίας της απογοήτευσης από τα αποτελέσματα Yahoo! και Intel. Συνεχίζει να ”καλπάζει” η Danone (+7,4%) λόγω των φημών εξαγοράς από την Pepsi.

Ηπια ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Σημαντική στήριξη προσφέρουν οι μετοχές εταιριών πρώτων υλών μετά την ανακοίνωση νέας εκτίναξης στο κινεζικό ΑΕΠ, αλλά πιέσεις ασκούν οι τεχνολογικοί τίτλοι, μετά την απογοήτευση από τα αποτελέσματα Yahoo! και Intel.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,63% στις 5.234 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί ελαφρώς 0,05% στις 4.768 μονάδες και ο CAC ανεπαίσθητα 0,02% στις 4.423 μονάδες.

Η Ericsson υποχωρεί 1,5%, η Infineon 0,8% και η ASML 0,4%.

Στον αντίποδα, η BHP κερδίζει 2,4%, η Xstrata 1,5% και η Rio Tinto 2,3%.

Με κέρδη αντιδρούν οι φαρμακοβιομηχανίες Serono (2,6%) και Roche (1,9%) στην ανακοίνωση ευοίωνων αποτελεσμάτων.

Η Groupe Danone συνεχίζει να ενισχύεται (7,4%) μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι η PepsiCo προσέλαβε τη UBS και τη Morgan Stanley, για να μελετήσουν πιθανή πρόταση εξαγοράς της γαλλικής γαλακτοκομίας. Οι μετοχές της Danone έχουν εκτιναχθεί 29% από τις αρχές του μήνα, όταν φημολογήθηκε η εξαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v