Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στο Λονδίνο, πιέσεις στο πετρέλαιο

Αργία στην Ευρώπη, με εξαίρεση την αγορά της Βρετανίας, που ενισχύεται αυτή την ώρα. Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου. Νηνεμία στις αγορές συναλλάγματος εν όψει αποφάσεων από ΕΚΤ και Federal Reserve.

Ανοδικά κινείται ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, τη στιγμή που οι περισσότερες αγορές στην Ευρώπη και στην Ασία παραμένουν κλειστές λόγω της Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα, ο FTSE 100 ενισχύεται αυτήν την ώρα κατά 0,57% στις 6.468 μονάδες. Κλειστά θα παραμείνουν τα χρηματιστήρια στο Παρίσι και στη Φρανκφούρτη καθώς και στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Στην αγορά συναλλάγματος επικρατεί νηνεμία, με την ισοτιμία δολαρίου - ευρώ στο 1,32 δολάριο εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Federal Reserve, αλλά και των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη.

Πτώση 1,3% εμφανίζουν οι πετρελαϊκές τιμές στη Νέα Υόρκη, στα 92,3 δολάρια, μετά την ανακοίνωση για επιβράδυνση στον κινεζικό δείκτη μεταποίησης καθώς υποχώρησαν οι νέες παραγγελίες για εξαγωγές.

Νωρίτερα, στην Ασία, πτώση 0,44% εμφάνισε ο Nikkei, στις 13.799 μονάδες λόγω της ενίσχυσης του γεν. Κλειστές λόγω αργίας είναι σήμερα οι αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Ινδίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϊβάν, της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης, του Βιετνάμ και των Φιλιππίνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v