Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στις ευρωαγορές

Οι τράπεζες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Θετικές εκπλήξεις από Deutsche, UBS, Lloyds. Άλμα και για την BP. Έντονος προβληματισμός μετά τα οικονομικά μεγέθη ευρωζώνης. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες. Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά το μπαράζ των θετικών εκπλήξεων από τα αποτελέσματα τριμήνου, αλλά υπάρχει διάχυτη νευρικότητα για την οικονομικά, ειδικά στη ευρωζωνη. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,64% στις 7.923 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,25% στις 3.859 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,28% στις 6.476 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει οριακές απώλειες 0,08% στις 8.443 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,18% στις 6.250 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,19% στις 16.961 μονάδες. 

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street.

Η Deutsche Bank, η UBS και η Lloyds Banking Group ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών. Ο αντίστοιχος κλαδικός δείκτης του STOXX 600 ενισχύεται 0,9%. Η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφει άλμα 7% και της UBS 6%. Κατακόρυφη άνοδο 3% καταγράφει και η μετοχή της ΒΡ, η οποία επίσης ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αγορών.

Πέρα από τα εταιρικά αποτελέσματα όμως, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την πορεία της οικονομίας. Η ανεργία στην ευρωζώνη εκτινάχθηκε σε νέο ρεκόρ, ενώ ο πληθωρισμός μειώθηκε απότομα στο 1,2%. Αργότερα αναμένονται και τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Πλέον οι επενδυτές θεωρούν σχέδον βέβαιη τη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη. Το ερώτημα είναι εάν αυτή η κίνηση είναι αρκετή για την ανάκαμψη της οικονομίας. Υπό αυτό το πρίσμα, η προσοχή στρέφεται όχι μόνο στη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, αλλά και στη σύνοδο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v