Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωαγορές: Φρένο στο 5ήμερο ανοδικό σερί

Διορθωτικές κινήσεις για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις. Στάση αναμονής για το αμερικανικό ΑΕΠ. Τι δείχνουν τα εταιρικά αποτελέσματα. Πτωτικά και τα futures της Wall.

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές μετά από 5 ανοδικές συνεδριάσεις και ενώ οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,45% στις 7797 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,97% στις 3801 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,55% στις 6.407 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 1,2% στις 8265 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 1,26% στις 6162 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,69% στις 16.532 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Αρκετοί αναλυτές επισημαίνουν ότι τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων καθοδηγήθηκαν από τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι χθεσινές δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ όμως, όπου η καγκελάριος δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ πως η Γερμανία θα ήθελε υψηλότερα επιτόκια, μετριάζουν τον αρχικό ενθουσιασμό.

Πόσο μάλλον, όταν οι επενδυτές περιμένουν και τα κρίσιμα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Η μετοχή της γαλλικής εταιρείας πολυτελών προϊόντων PPR καταγράφει κάθετη πτώση 5,5% καθώς ανακοίνωσε σημαντική επιβράδυνση των πωλήσεων στην Gucci. Στον αντίποδα, κέρδη 1,3% καταγράφει η μετοχή της BASF καθώς επιβεβαίωσε τον στόχο για αύξηση εσόδων και κερδών κατά το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v