Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ήπιες κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές. Η προσοχή στην ιταλική δημοπρασία, στην ΕΚΤ αλλά και στα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη δημοπρασία ομολόγων της Ιταλίας, αλλά και στα στοιχεία που αναμένονται για την αμερικανική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,44% στις 7.845 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,4% στις 3.7584 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,31% στις 6.407 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή υποχώρηση 0,01% στις 8.135 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει πτώση 0,48% στις 5.932 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,28% στις 15.975 μονάδες.

Και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά, με τον δείκτη Nikkei. Σταθεροποιητικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street μετά το νέο ρεκόρ της χθεσινής συνεδρίασης.  

Νωρίτερα, η Ιταλία βγήκε στις αγορές με δημοπρασία 3ετών και 15 ετών ομολόγων από την οποία άντλησε 7,2 δισ. ευρώ. Το βασικό χαρακτηριστικό της δημοπρασίας ήταν η μείωση στο κόστος δανεισμού, ειδικότερα για τους 3ετείς τίτλους, των οποίων η μέση απόδοση υποχώρησε στο 2,29%.  Οι περισσότεροι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση των αποδόσεων καθώς οι επενδυτές -εν μέσω σεναρίων για μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ και με την επιθετική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Ιαπωνία- αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις.

Η προσοχή στρέφεται στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ με προσδοκίες για βελτίωση των συνθηκών στην αμερικανική αγορά απασχόλησης.

Πιέσεις, πάντως, δέχονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο ευρωπαϊκός κλαδικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,2% που είναι η χειρότερη απόδοση από τους κλάδους του STOXX 600. Στον αντίποδα, κέρδη 3,8% καταγράφει η Marks & Spenser καθώς ανακοίνωσε πωλήσεις υψηλότερες των εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v