Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές. Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών. Βουτιά 5% για Lufthansa λόγω της γρίπης των πτηνών. Πτωτικά και τα futures της Wall. Τα βλέμματα στην ανεργία των ΗΠΑ.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται κυρίως οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών. Τεχνικές πωλήσεις διαπιστώνουν οι αναλυτές καθώς ο DAX πέρασε κάτω από το φράγμα των 7.800 μονάδων

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,73% στις 7.682 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,47% στις 3.671 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,23% στις 6.266 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 1,02% στις 7.768 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει οριακή άνοδο 0,05% στις 5.683 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,45% στις 15.086 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών καθώς υπάρχει ο φόβος ότι ο συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών στην Κίνα θα μειώσει την κίνηση επιβατών. Οι μετοχές των Lufthansa και Air France υποχωρούν κατά 5%. Βουτιά 5,7% καταγράφει και η μετοχή της EasyJet η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει για το πρώτο εξάμηνο προ φόρων ζημίες ύψους 60 εκατ. στερλινών.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις ΗΠΑ όπου αργότερα ανακοινώνεται ο κρίσιμος δείκτης ανεργίας που θα επιβεβαιώσει εάν η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης ή όχι. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι αναλυτές προβλέπουν ότι το ποσοστό της ανεργίας θα μείνει αμετάβλητο στο 7,7% αλλά με μείωση του συνολικού αριθμού των ανέργων κατά 190.000.

Μικτή εικόνα νωρίτερα στις ασιατικές αγορές με μεγάλες αποκλίσεις για τους δείκτες. Ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,58% στον απόηχο των κινήσεων της BoJ και της πτώσης του γεν σε χαμηλό 3,5 ετών. Αντιθέτως, ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 1,64% καθώς το χαμηλό γεν δημιουργεί ανταγωνιστικό μειονέκτημα στις κορεατικές εταιρείες. Έντονη η νευρικότητα και για τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v