Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης και τα υψηλά σχεδόν 5 ετών. Τα βλέμματα στη Σύνοδο Κορυφής και στο Eurogroup για την Κύπρο. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, που έφεραν το FTSEurofirst κοντά σε υψηλό 5ετίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,15% στις 8.046 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,77% στις 3.841 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,60% στις 6.490 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 0,72% στις 8.595 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα 0,47% στις 6.191 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακές απώλειες 0,01% στις 16.123 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις Βρυξέλλες, όπου συνεχίζεται η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε., και στο Eurogroup που θα ακολουθήσει με βασικό θέμα συζήτησης το πακέτο στήριξης για την Κύπρο.

Πέραν αυτού, όμως, την προσοχή συγκεντρώνει και η οικονομία. Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 1,8% το Φεβρουάριο, γεγονός που δίνει περιθώρια κινήσεων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αναμένονται, όμως, τα αντίστοιχα στοιχεία και για τις ΗΠΑ και πολλοί αναλυτές προβλέπουν ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων

Για την αμερικανική αγορά, αναμένεται επίσης και ο δείκτης της βιομηχανικής παραγωγής, που θα κρίνει και εάν θα συνεχιστεί το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε χθες με τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v