Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Πιέσεις στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Ρευστοποιήσεις κερδών μετά την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, παρά το νέο ρεκόρ στη Wall Street και με τον τραπεζικό κλάδο να κινείται πτωτικά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,08% στις 7.978 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,01% στις 3.835 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακές απώλειες 0,01% στις 6.503 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ κινείται χαμηλότερα κατά 0,04% στις 8.550 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,02% στις 6.042 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,07% στις 16.081 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ανάπαυλα στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη των τελευταίων ημερών. Μόνο αυτήν την εβδομάδα, ο Stoxx 600 κατέγραψε ράλι 2,3% κυρίως λόγω της απροσδόκητης μείωσης στην ανεργία στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008. «Η προσοχή εστιάζει κυρίως στον DAX και στον FΤSE 100 επειδή βρίσκονται σε τόσο υψηλά επίπεδα και νομίζω ότι θα δούμε κάποιες πτωτικές πιέσεις σε αυτούς τους δείκτες», δηλώνει και ο Ishaq Siddiqi, της X Capital.

Οι επενδυτές αναμένουν τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την εβδομάδα, όπου θα κριθεί και το πακέτο στήριξης για την Κύπρο.

Ξεχωρίζει η μεταλλευτική Antofagasta, η οποία ανακοίνωσε διπλασιασμό στο μέρισμά της. Η μετοχή καταγράφει άλμα 5% καθώς ανακοίνωσε και κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v