Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό 5ετίας οι ευρωπαϊκές αγορές

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό. Κοντά σε υψηλό 5 ετών ο FTSEurofirst. Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ράλι 5,4% για την ασφαλιστική Generali. Τα βλέμματα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και στο αυριανό Eurogroup.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον FTSEurofirst να πλησιάζει το υψηλότερο επίπεδο πέντε ετών, ενώ τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,9% στις 8.042 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,68% στις 3.8562 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,19% στις 6.509 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 1,59% στις 8.632 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 1,44% στις 6.154 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 1,56% στις 15.990 μονάδες.

Ο FTSEurofirst ενισχύεται κατά 0,4% στις 1.198 μονάδες, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Οι επενδυτές αναθάρρησαν και από την έκβαση της δημοπρασίας ομολόγων στην Ισπανία, όπου καταγράφηκε ισχυρή ζήτηση και μείωση στο κόστος δανεισμού.

Ξεχωρίζει η μετοχή της ασφαλιστικής Generali, η οποία καταγράφει ράλι 5,4% καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η προσοχή τώρα εστιάζει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στο έκτακτο Eurogroup που θα ακολουθήσει, όπου το βασικό θέμα στην ατζέντα θα είναι το πακέτο στήριξης για την Κύπρο.

Τα οικονομικά μεγέθη επίσης στηρίζουν τα χρηματιστήρια. Η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων πέντε μηνών στις λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών και στη Wall χθες. Αναλυτικά, οι πωλήσεις του αμερικανικού λιανικού εμπορίου ενισχύθηκαν 1,1% τον Φεβρουάριο έναντι αύξησης μόλις 0,1% τον προηγούμενο μήνα και πρόβλεψης για αύξηση 0,5% από τους αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v