Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό 5X5 στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι φόβοι ανεξέλεγκτης διάδοσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, καθώς τα επιτόκια της Ιταλίας και της Ισπανίας εκτινάχθηκαν στα ύψη, προκάλεσαν αρνητικό κλείσιμο στις ευρωαγορές σε όλες τις συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Οι ελπίδες ότι η ΕΚΤ και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πολλαπλασιάσουν τα μέτρα στήριξης της ευρωζώνης εν μέσω της κρίσης χρεών, περιόρισαν αρχικώς μόνο τις πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά οι πωλητές επανήλθαν λίγες ώρες πριν το κλείσιμο, προκαλώντας άλλη μια πτωτική συνεδρίαση.

Οι φόβοι ανεξέλεγκτης διάδοσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη διογκώνονταν όλη την εβδομάδα, καθώς τα επιτόκια της Ιταλίας εκτινάχθηκαν στο 7% και της Ισπανίας σε απόσταση αναπνοής από αυτό το «απαγορευτικό» επίπεδο.

Το αποτέλεσμα ήταν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη να κλείσουν με πτώση επί 5η συνεδρίαση. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,8% ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με απώλειες 3,7%. .

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,11% στις 5.363 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,85% στις 5.800 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,44% στις 2.997 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v